söndag 17 juli 2011

Att välja ytterdörr... budget eller lyx?

Ja det är verkligen många frågor som snurrar i huvudet.
Även om det är vardagsrummet som just nu renoveras planerar vi ju för att få ordning på hall och matsal ganska snart också. Och i det ingår att byta ut ytterdörren som håller på att ge upp. Idag är det en hemmabyggd(!) dörr med pålimmad morapanel. Dalablå utsida och omålad insida. Dörrhandtaget pajjade andra dagen efter att vi flyttat in, fick väl en chock av att användas då den dörren inte använts när Ulla bott här.

Dörren är ganska stor så vi tänkte, nu när vi har möjlighet, att vi absolut måste sätta in en pardörr! Först var tanken att den skulle vara vit men efter att ha funderat lite så skulle vi nog vilja ha en grå dörr istället.  Hela verandan är vit så frågan är om det skulle se konstigt ut med en vit dörr också? Ja, ja, inga beslut är tagna ännu. Dörren ska vara vänsterhängd med klarglas.

Bordörren tvillingarna, ca pris ? väntar på offert
men det är ju inte billigaste dörren. Finast!
Dörr Prag från Kulturfönster Norrland AB,
pris ca 8995:-.  Finns
bara i vitt.
Skånska byggvaror Sofiero, finns i ljusgrå och grå,
pris ca 15 495:-. Har ingen spröjs.

Det jag vet är att jag vill ha alla detaljer i mässing :) Har hittat massa fina trycken på bla. Gysinge byggnadsvård och Byggnadsvårdsbutiken. Har även hittat finaste ringklockan på Gysinge! Allt passar våra nya fönster som har mässingbeslag så det går igen i resten av huset. 

Ringklocka - måste ha!

Just det ja! Kan ju lägga in en bild på hur det ser ut idag. Hittade en på datorn som är tagen för 2 månader sedan, precis innan vi flyttade in.

Verandan - i behov av renovering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar