måndag 4 juli 2011

Nu börjar vi!

Ja nu äntligen har jag något att skriva om i bloggen. 4 veckor har gått sedan vi flyttade in i vårat nya hus och vi har inte kommit i ordning något alls nästan eftersom vi tänkt sätta igång med renovering av vardagsrum och hall/finrum vilket tar upp mycket av bottenvåningen på huset.

Dessutom hittade vi mögel i köket samma dag vi flyttade in så vi har fått riva ut allt under diskbänken + väggen bakom så just nu har vi timmervägg i köket, vitmålad för att stänga in dammet från leran de en gång tätat med.

Och nu har Sven semester så idag har vi äntligen börjat på riktigt med "den stora renoveringen", yeey!

Planen är att starta med vardagsrummet och vi har nu hunnit flytta ut alla möbler och saker, rivit ner vävtaket (och all musbajs som låg tjockt ovanpå hua!), rivit ner det mesta av tapeterna vilket gick förvånansvärt bra med tanke på att det är en tjock sammetstapet som blivit övermålad och stelnad till betong.
Och så skulle vi ju ta en titt på eldstaden.. ifall den var bärande eller ej och isåfall hur svårt det skulle bli att plocka ner den för vi hade inte tänkt ha den kvar.
Vi upptäckte att teglet upp mot taket var löst så att det gick att ta bort dem, Sven börjar plocka bit för bit och, hör och häpna, bakom denna fula, fyrkantiga eldstad gömmer sig en annan gammal eldstad! En som inte skymmer ljuset från fönstret när man kommer in i rummet! Och den är nästan hel, lite fix och en tvätt behöver den men denna söta lilla går ju inte att ta bort så vi får visst ha en eldstad i detta rummet iallafall då! Och det kan ju vara rätt så mysigt att sitta i soffan med en öppen brasa under mörka vinterkvällar ändå...

Och självklart har jag tagit bild på den, hoppas jag hinner lägga upp ett par imorgon.
Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar